Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
628
Egy egyenletes körmozgást végző kerék 10 fordulatot tesz meg percenként. Mekkora a periódusideje, a fordulatszáma, a kerületi sebessége és a gyorsulása a kerék azon pontjának, amely a forgástengelytől 0,1m-re van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kinematika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`f=(10)/(60)=0,1671/s`

`T=1/(0,167)=6s`

`v_k=(2*r*pi)/T=(2*0,1*pi)/6=0,1047m/s`

`a=(v_k^2)/r=0,1069m/(s^2)`
Módosítva: 3 éve
0