Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzetté alakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Ebben a feladatban lenne szükségem segítségre!
x²y²-2x²y²+1 =
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`x^2y^2-2x^2y^2+1=-x^2y^2+1=1-x^2y^2=color(red)((1-xy)*(1+xy))`
0

Szereintem a megoldásra váró képletet elírták, mert `x^2y^2-2xy+1` kifejezést jobban lehet négyzetté alakítani, mint azt amit felírtál. Bazsa990608 is csak szorzattá tudott alakítani, de ennek megoldása már teljes négyzet: `color(red)(=(xy-1)^2)`.
Módosítva: 3 éve
1