Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
1171
Következő feladatokba szeretnék segítséget kérni! :)
Egyszerűsítse a következő törtet!
a) x²-6x+9 : x²-9
b) x+8 : x²+8x
c) ha a≠1 akkor az alábbi egyenletek közül mekyik igaz?Megoldását megtaláltam,de nem értem miért ez lett!
Megoldás: a²-a osztva a-1 =a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a.)
`(x^2-6x+9)/(x^2-9)=(x-3)^2/((x-3)*(x+3))=color(red)((x-3)/(x+3))`



b.)
`(x+8)/(x^2+8x)=(x+8)/(x*(x+8))=color (red)(1/x)`



c.)
Mik közül lehet választani? Így nem igazán tudjuk kitalálni :D
0

Igen jogos a kérdés.
Ha a≠1 ,akkor az alábbi egyenletek közül melyik azonosság?
a) a²-a : a-1 =a-1
b) a²-a : a-1 =a
c) a²-a : a-1 = a+1
d) a²-a : a-1 =0
Köszönöm a válaszod! :)
0