Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudná oldani ezt a feladatot? Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Sor

`c=sqrt(9^2+8^2-2*9*8*cos70°)approxcolor(red)(9,79 \ cm)`

`cosalpha=(9^2-(8^2+9,79^2))/(-2*8*9,79)=>color(red)(alpha=59,8°)`

`beta=180°-gamma-alpha=180°-70°-59,8°=color(red)(50,2°)`



2. Sor

`a=sqrt(12,4^2+8,3^2-2*12,4*8,3*cos110°)approxcolor(red)(17,12 \ m)`

`cosbeta=(12,4^2-(8,3^2+17,12^2))/(-2*8,3*17,12)=>color(red)(beta=42,9°)`

`gamma=180°-alpha-beta=180°-110°-42,9°=color(red)(27,1°)`



3. Sor

`b=sqrt(18^2+120^2-2*18*120*cos69°)approxcolor(red)(114,79 \ dm)`

`cosalpha=(18^2-(114,79^2+120^2))/(-2*114,79*120)=>color(red)(alpha=8,4°)`

`gamma=180°-beta-alpha=180°-69°-8,4°=color(red)(102,6 °)`
0