Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Egy kétjegyű számban a tizesek értéke 3-mal nagyobb, mint az egyeseké. Ha az eredeti számhoz hozzáadjuk a jegyek felcserélésével kapott számot, akkor 143 lesz az eredmény. Mi az eredeti szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(t = e + 3),(t * 10 + e + e * 10 + t = 143):}`

`(e + 3) * 10 + e + e * 10 + (e + 3) = 143`

`e * 10 + 3 * 10 + e + e * 10 + e + 3 = 143`

`e * 22 + 33 = 143`

`e * 22 = 110`

`e = 110 -: 22 = color(red)5`

`t = e + 3 = 5 + 3 = color(red)8`

Ellenőrzés: `85 + 58 = 143`
0