Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
327
Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_("ny")=m*g=50*10=500 \ N`

`mu_0=(200 \ N)/(500 \ N)= 0,4`

`F_(t \ max)=mu_0*F_("ny")=0,4*500 \ N=color(red)(200 \ N)` tehát pont ekkora erőre volt szükség.

Az erő iránya a föld felé mutat mivel a föld gravitációs gyorsulása vonza.
1