Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A trapéz középvonala 9cm,alapjainak aránya 0,8. Keresse meg a kisebb alapot!

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
alapjainak az aránya feltételezem 4:5
így az egyik 4x a másik 5x
középvonal meg ezek számtani közepe:

`9=(4x+5x)/2`
`18=9x`
`2=x`
Egyik: `2*4=8`
Másikik: `2*5=10`
0