Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elvágott gömb

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Egy 20 cm átmérőjű gömböt elvágunk a sugarának háromnegyedénél. Számítsuk ki a levágott gömbrész felszínét és térfogatát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömbszelet magassága: `10-(20/2*3/4)=2,5 \ cm`

A gömbszelet sugara: `sqrt(10^2-7,5^2)=6,61 \ cm`

`A=2*pi*10*2,5+pi*6,61^2=color(red)(292,34 \ cm^2)`

`V=(pi*10*(3*6,61^2+2,5^2))/6=color(red)(719,04 \ cm^3)`
0