Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Középiskola » Fizika
779
Egy személygépjármű tömege (m) 1,3 tonna. 72 km/h sebességgel halad. Mekkora a lendülete? I=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
I = m·v = 1300kg·20m/s → 26000 kg·m/s
0

Az előttem szóló jól oldotta meg a feladatot, arról már nem tehet, hogy a tömeg jelét (m) és a hosszúság mértékegységét (m-méter) nem tudjátok megkülönböztetni az iskolában.
0