Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
901
Mekkora a súlya egy 12cm átmérőjű tekegolyónak, ha sűrűsége 3 kg/dm^3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d=12` `cm`

`R=12/2=6` `cm`

`V=(4R^3pi)/3`

`V=(4*6^3*pi)/3=288pi≈904.78` `cm^3`


`rho=3` `(kg)/(dm^3)` `=` `3` `g/(cm^3)`


`rho=m/V` `=>` `m=rho*V`


`m=288pi*3=864pi≈2714` `g` `≈` `2.714` `kg`
0