Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Egy derékszögű háromszög befogói 4 cm és 5 cm. Mekkorák a hegyesszögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=4` `cm`

`b=5` `cm`


`tgalpha=a/b`

`tgalpha=4/5`

`alpha=tan^(-1)(4/5)≈38.66°`


`beta=180°-90°-38.66°=51.34°`
0