Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki érti ezt a feladatot?!

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Matek feladat
Számtani sorozatok
Képet csatoltam!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_1` = 5

d = 2

`S_n=(a_1+a_n)*n/2` = `(a_1+(a_1+(n-1)*d))*n/2`

357 = `(5+5+(n-1)*2)*n/2`

`357 = (8+2n)*n/2`

`357=n*(4+n)`

`n^2+4n-357=0`

`n_(1,2)=(-4pmroot()(16+4*357))/2` = `(-4pm38)/2`

`n_1` negatív

`n_2` = `(38-4)/2` =17

17 tagot adtunk össze.
0