Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!!Segítsetek a matek háziban pls!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
642
1.) A szorzatokat alakítsd összeggé/

a) 3(x+y+z)
b) 3(a-2b)
c) x(y+5)
d) -2(3-x)
e) x(4+x)


2.) Írd föl szorzatalakban az összegetek!

a) 3x-3y
b) 6ab+9a-3b
c) 2ab+9a-3ac
d) 3x-xy
e) 12ab+4a-8a²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

a, = 3x+3y+3z

b, = 3a-6ab

c, = xy+5x

d, 2x-6

e, `"x"^2+4"x"`

2,

a, 3(x+y)

b, 3(2ab+3a-b)

c, a(2b-3c+9)

d, x(3-y)

e, 4a(3b+1-2a)
0