Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (Akinek van ideje kérem segítsen)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Sziasztok kérhetnék ebben a feladatban segítséget? (Fontos lenne előre is köszönöm aki segít benne)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
https://www.symbolab.com/solver/equation-calculator Ez egy remek oldal, le is vezeti az egyenletet. Ha esetleg telefonon vagy, akkor a PhotoMath-et ajánlom, az még talán részletesebben el is magyarázza.
1


b,

3,2(x+5)+7,6 = -3,4+5,1(x-4) /zárójelbontás

3,2x+16+7,6=-3,4+5,1x-20,4 /összevonás

3,2x+23,6 = 5,1x-23,8 /+23,8

3,2x+47,4=5,1x /-3,2x

1,9x = 47,4 /:1,9

x = `474/19` `approx` 24,95

Az ellenőrzést meghagyom neked.

d,

2x+6(5x-1)=5(4-(x-6)) /z.b.

2x+30x-6 = 5(10-x)

2x+30x-6 = 50-5x /ö.v.

32x-6 = 50-5x /+5x

37x-6 = 50 /+6

37x = 56 /:37

x = `56/37` `approx` 1,51
2