Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termokémia, ozmózis nyomás SOS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
356
A feladatokat csatolom képen, kérelem segítsetek nagyon fontos lenne!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, termokémia, nagyonsürgős, Ozmózisnyomás, Éjféligvanráidőm
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`color(red)("3")` `P` + `color(red)("5")` `HNO_3` + `color(red)("2")` `H_2O` = `color(red)("3")` `H_3PO_4` + `color(red)("5")` `NO`

Reakcióhő: Keletkezett anyagok képződéshője (a megfelelő sztöchiometriai együtthatóval szorozva) és ebből kivonva a kiindulási anyagok képződéshője. Elemek (standard) képződéshője nulla (itt a foszforé).

`Delta_r H` = `[3*Delta_k H(H_3PO_4)+5*Delta_k H(NO)]-[5*Delta_k H(HNO_3)+2*Delta_k H(H_2O)]`

`Delta_r H` = `(3*(-1272)+5*(90.4))-(5*(-207)+2*(-286))` = `ul(color(red)("-1757"))` `(kJ)/(mol)`
0