Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
690
Sziasztok!Egy mérleghinta 4 m hosszú és közé pen van alátámasztva.Egyik végén Dénes ül aki 60 kg a másikon Józsi aki 80kg.Hova üljön János ,aki 60 kg hogy a hinta egyensúlyba kerüljön?Köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rajz sokat segít.

A forgatónyomatékok eredője nulla legyen. Az alátámasztási ponttól nézzük a távolságot.

`600*2+600*x=800*2`

`x=2*(800-600)/600` = `0.dot(6)` m (66,7 cm)

Az alátámasztási ponttól 66,7 cm-re üljön János (és természetesen Dénes oldalára).

Számolhatsz tömegekkel is ebben az esetben, csak a szemléltetés miatt írtam súlyokat (erőket).
0