Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
r = 50 cm = 0,5 m

m = 5 dkg = 0,05 kg

n = 4 `1/s`

a,

T = `1/n` = `1/4` s

b,

Már megállapítottuk. (4 `1/s` )

c,

`v_("ker")` = `2*r*pi*n` = `2*0.5*3.14*4` = `4pi` `m/s` (12,57)

d,

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*4` = `8 pi` `("rad")/s` (25,13)

e,

`a_(cp)` = `v^2/r` = `(4pi)^2/0.5` = `32pi^2` `m/s^2` (315,83)

f,

`F_(cp)` = `m*a_(cp)` = `0.05*32pi^2` = `1.6*pi^2` N (15,79)

0