Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Hogyan oldjam meg?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3066
110 gramm 80%-os alkoholhoz 90 gramm vizet adunk. Hány százalékos oldatot kapunk? (Egyenlettel kéne)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti, 110 gramm tömegű oldat 110*0,8=88 gramm alkoholt tartalmaz. A hígított oldat 110+90=200 gramm tömegű lesz, és továbbra is 88 gramm alkoholt tartalmaz, vagyis a töménysége 88/200=0.44, azaz 44%.
1