Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1250
Alsósok Felsősök Tanárok Összesen
Rántott csirke krumplival: 78 ? 17 220
Főzelék feltéttel: ? 31 ? 70
Túrós tészta: 65 43 2 ?

Egy iskola 375 diákja és 25 tanára megkérdezésével felmérték, hogy három lehetőség közül ki melyik éelt választaná legszívesebben az iskolai menzán. A felmérés eredménye egy hiányosan kitöltött táblázatban található meg.
Számold ki a táblázatból hiányzó számokat, majd dönts el, hogy melyik állítás igaz és melyik hamis. Válaszodat indokold meg!
a. A megkérdezettek több mint 20%-a választotta a főzeléket feltéttel.
b. Az alsósoknak megközelítőleg 37%-a a túrós tésztát kedveli a legjobban.
c. A főzelék feltéttel a tanárok választották a legnagyobb arányben.
d. A felsősök több mint negyed része a túrós tésztát kedveli a legjobban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Így néz ki a feladat.
0

220-17-78= felsősök =125
70-31= tanárok+alsósok = 39
65+43+2= összes =110

39= tanárok + alsósok
25= tanárok közül 17-en csirkét esznek, 2-en tésztát, a maradék főzeléket
főzelék evő tanár= 25-17-2=6
33= főzeléket evő alsós

a) 70/400*100=17,5 %, tehát H
b) 65/65+33+78*100=36,93%, tehát I
c) csirke: 17/25*100=68%
főzelék=: 6/25*100= 24 %
tészta: 2/25*100=8%
tehát H
d) összes felsős: 125+31+43=199
43/199*100=21,6 %, tehát H
0