Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
940
Nagymama sálat köt.Az első napon 8cm készült el.Minden nap 20%-al többet köt meg mint az első napon.Hány nap alatt készült el a 2m hosszúra tervezett sál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S_n=a_1*(q^n-1)/(q-1)`

`200=8*(1,2^n-1)/(1,2-1)`

`6=1,2^n`

`(log_10 6)/(log_10 1,2)=n`

`9,83approxn`

Tehát a 10. napon fog végezni vele.
0