Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia kérdés

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
424
10 cm3 h2so4 oldatot 0,0455 M koncentrációjú NaOH-t titrálunk. A fogyás 11,7 cm3. Mennyi a kénsav koncentrációja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`H_2SO_4` + 2 `NaOH` = `Na_2SO_4` + 2 `H_2O`

A NaOH-oldat

1 `dm^3`-ében van 0,0455 mol NaOH

11,7 `cm^3`-ében van `11.7*0.0455` = 0,532 mmol NaOH

A reakcióegyenlet szerint ez reagál feleannyi, vagyis `0.532/2` = 0,266 mmol kénsavval.

A kénsavoldat:

10 `cm^3`-ében van 0,266 mmol kénsav.

1000 `cm^3`-ében van 26,6 mmol = 0,026 mol kénsav.

A kénsavoldat 0,026 `(mol)/(dm^3)`-es.
1