Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lécci segítsetek nagyon kène a segítsèg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
598
1.Egy téglalap egyik oldalànak a hossza hàromszorosa a màsik oldal hosszànak.Mekkora a területe,ha kerülete 24 cm?
2.Egy hàromszög területe 42 cm².Egyik oldala 5 cm.Mekkora a hàromszög ezen oldalàhoz tartozó magassàga?
3.Egy medrnce építèsènèl a földmunkàkat az egyik gép 6 nap alatt,a màsik 5 nap alatt,a harmadik 3 nap alatt,a negyedik 7 és fél nap alatt végezné el.Hàny nap alatt kèszül el a 4 gèp együtt?
4.Egy tartàlyt az egyik csap 15 perc, a màsik 20 perc alatt tölti meg.A megtelt tartàly az aljàn lévő csap megnyitàsa utàn 10 perc alatt ürül ki.Mennyi idő kell az üres tartàly megtöltéséhez,Mennyi idő kell az üres tartàly megtöltésèhez ha mindhàrom csap nyitva van?

A vàlaszokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. K=2x(a+b)
b=3a
K=2a+6a
24=8a
a=3
b=9
T=axb=3x9=27cm2

2. T=axm
42=5xm
m=42/5=8,4cm

3. átlagszámolás számoljuk ki
6+5+3+7,5=21,5/4=5,375=5nap9óra

4. ugyancsak átlagszámítás, tehát 15+20=35/2=17,5 perc alatt telik meg a tartály ha mindkét csap nyitva van.
ha viszont mindhárom csap nyitva van nem telik meg a tartály mivel gyorsabban folyik ki a víz mint ahogy betöltődik.
Módosítva: 8 éve
0