Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Ezekben valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1.
a) r=110cm
V=(4*r^3*π)/3=5575279,769 cm^3
A=4*r^2*π=152053,0844 cm^2

b) d=40cm ⇒ r=20cm
V=(4*r^3*π)/3=33510,32164 cm^3
A=4*r^2*π=5026,548246 cm^2
0

2.
A=1000 m^2
A=4*r^2*π
1000=4*r^2*π
r=8,92 m
V=(4*r^3*π)/3
V=2973,54 m^3
0

3. V=100cm^3
V=(4*r^3*π)/3
r=2,87 cm
A=4*r^2*π
A=104,1879 cm^2
0