Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
701
Következő feladatban szeretnék segítséget kérni!
Mekkora a kocka éle ha lapátlója 14,14 cm hosszú?
a) Számítsa ki a kocka térfogatát!
b) Határozza meg a testátló hosszát!
Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a^2+a^2=14,14^2
2*a^2=14,14^2
a^2=99,9698
a=9,998 cm

a) a*a*a=9,998*9,998*9,998=999,547 cm^3

b)t^2=a^2+14,14^2
t^2=299,9094
t=17,31789 cm
0