Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
mekkora annak a paralelogrammának a területe, amelynek oldalai 12 cm és 8 cm, egyik atlója 6 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem vagyok benne biztos hogy jó, de nekem ez az ésszerű számolás. :)

a=12cm
b=8cm
c=6cm

T=?

A paralelogrammát az átlója 2 db háromszögre felezi, aminek a területét ki tudjuk számolni a képlet segítségével.

T= s(s-a)(s-b)(s-c) 

s=a+b+c/2

s=(12+8+6)/2=13cm

T= 13(13-12)(13-8)(13-6) =21,3cm2

A paralelogramma területe = 2x a háromszög területével

Tehát: 2x21,3=42,6cm2

1