Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Hogy oldanád meg ezt szöveges feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(n^2-5n+10)/2=26`

`n^2-5n+10=52`

`n^2-5n-42=0`

`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(5+-sqrt((-5)^2-4*1*(-42)))/(2*1)={(n_1="-4,45") , (n_2 ="9,45"):}`

A gyökök nem egészek így nincs olyan szó, amelyért 26 pontot kap a játékos.
0