Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felsooktatas

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
391
gondoltam egy szamra megnovelem 5-szor aztan megnovelem 4-gyel elosztom 2018-at a kapott eredmenyel, hanyafoskent 2-t kapok. melyik szamra gondolok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

3
Elküldenéd esetleg kepben a feladatot ha eltudod?
1

A 3 as.
0

Ezt a "megnövelem ötször" nem használjuk a magyar nyelvben, mert nem egyértelmű; megnövelem ötszörösére vagy megnövelem az ötszörösével (az előbbi lesz).

`2018/(5x+4)=2`

`5x+4=1009`

`5x=1005`

x = 201-re gondoltam.
0