Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
338
Valaki levezetné a következő feladataot kérem? Mert ötletem sincs
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`KCl` + `AgNO_3` = `ul(AgCl)` + `KNO_3`

`CaCl_2` + 2 `AgNO_3` = 2 `ul(AgCl)` + `Ca(NO_3)_2`

`M_(KCl)` = 74,5 `g/(mol)`

`M_(CaCl_2)` = 111 `g/(mol)`

`M_(AgCl)` = 143,3 `g/(mol)`

x g KCl az `x/74.5` mol; ebből keletkezik `x/74.5*143.3` g `AgCl`

29,8-x g `CaCl_2` az `(29.8-x)/111` mol; ebből keletkezik `2*(29.8-x)/111*143.3` g `AgCl`

A felírható egyenlet:

`x/74.5*143.3+2*(29.8-x)/111*143.3=71.7`

x = 7,96 g KCl

29,8 g keverékben van 7,96 g KCl

100 g keverékben van `100/29.8*7.96` = 26,71 tömeg% KCl, a többi `CaCl_2`.
1