Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell ezeket a szöveges feladatokat kiemeléssel megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3. feladat
I. x-y=12 --> x=12+y
II. 2y*x=266

A 2. egyenletbe behelyettesítve: 2y*(12+y)=266 / :2
y*(12+y)=133 / ( ) bontás
12y+y2=133 / rendezzük az egyenletet
12y+y2-133=0
y2+12y-133=0 Jöhet a másodfokú megoldóképlet
y1= 7 , y2=-19
Helyettesítsük be Y értékét a másik X=12+Y egyenletbe
x=12+(-19)
y=7
Helyettesítsük be Y értékét a másik x=12+y egyenletbe
x=12+(-19) --> x=-7
x=12+7 --> x=19
A lehetséges megoldások (x1,y1)=(-7,-19) és (x2,y2)=(19,7)
0