Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek integrálás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
339
Az alábbi képnél, hogyan lesz az (x a -1-en )/-1 -ből az 1/x?

köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`x^(-1)/(-1)` = `-x^(-1)/1` = `-1/x`

Nincs mit ragozni rajta, annyi, csak a negatív előjel maradt le. De a levezetésben jól van.

`x^(-a)` = `1/x^a`
1