Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Sziasztok! Három feladatrol van szó.
1.
1.Három dl szörpèrt 21, 60 Ft-ot fizettünk.1 liter tömege 1,6 kg.Mennyit kell fizetni fél kg szörpèrt?

2.Egy henger alakú tartály magassága 50cm, alapkörènek átmérője kettő ötöd méter.A tartályba 47, 1 liter benzint töltöttek.
Hányad részeig töltötték meg a tartályt?

3.Osszuk el 180-at két részre úgy, hogy az első rész 4%-ának és a második rész 6%-ának összege egyenlő legyen a 180 5,5-ával.
Előre is köszönöm szépen ha tudtok segíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, sos
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
3dl=21,6 Ft ⇒ 1dl=7,2Ft ⇒ 1l=72Ft ⇒ 1l=1,6kg ⇒ 0,1 kg=0,625dl ⇒ 0,1kg=4,5Ft ⇒ 0,5kg=22,5 Ft

2.
V=r^2*π*m
m=50cm=5dm
d=2/5m=0,4m=4dm
r=2dm
V=2^2*π*5=62,8 dm^3
47,1l=47,1dm^3
47,1/62,83=0,75 ⇒ 3/4-ig töltötték fel.

3.
180 5,5%-a: 9,9
9,9=x*0,04+y*0,06
45 és 135
45 4%-a: 1,8
135 6%-a: 8,1
1,8+8,1=9,9
Tehát a két rész 45 és 135.
1