Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Egy mértani sorozat első tagja 8,hányadosa 12.
Számítsa ki a sorozat ötödik tagját.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 8

`q` = 12

`a_5` = `a_1*q^4` = `8*12^4` = 165 888.
0