Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, hullámokkal kapcsolatos feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1322
Végtelen hosszú, rugalmas pontsoron transzverzális hullám halad. Az azonos fázisban lévő pontok legkisebb távolsága 15 cm, az amplitúdó 5 cm, a rezgő pontok legnagyobb sebessége 40 m/s.
a.)Mekkora a hullám terjedési sebessége?
b.) Mekkora a rezgő tömegpontok legnagyobb gyorsulása?
c.) Mekkora a frekvencia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
λ = 15 cm = 0,15 m
A = 5 cm = 0,05 m
vmax=40 m/s
------------------

vmax = A·ω → ω = v/A = ...

A kérdésekre nem abban a sorrendben érdemes válaszolni:

b) amax = A·ω² = ...
c) ω = 2π·f → f = ω/(2π) = ...
a) λ = c/f → c = λ·f = ...
0