Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
Kérhetnék segítséget ebben a 2 feladatban? (Köszönöm fontos lenne nagyon)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) Két szám összege 16, különbsége 10. Melyik ez a két szám?

`{(x + y = 16),(x - y = 10):}`

`x - y = 10`
`x = 10 + y`

`x + y = 16`
`10 + y + y = 16`
`y + y = 16 - 10`
`2y = 6`
`y = color(red)3`

`x + y = 16`
`x + 3 = 16`
`x = 16 - 3`
`x = color(red)13`

Ellenőrzés:
`x - y = 10`
`13 - 3 = 10`
`10 = 10 " " color(red)✓`
1