Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Ebbe valaki tudna segíteni hogyan tovább?
Addig jutottem el hogy 10125-ből a 25%-a az 8100 lesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 20% engedményt adnak, akkor az eredeti ár 80%-át kapjuk.

`10125*0.8=8100`

És akkor egy másik termékre 25%-os engedmény adnak, azaz az eredeti ár 75%-a lesz. Az eredeti ár legyen x

`x*0.75=8100`

`x=(8100)/(0.75)=10800` `Ft`

Tehát az eredeti ár 10800 forint volt.
Módosítva: 3 éve
0