Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp, gúla, csunkakúp, csonkagúla -Sürgős!-

Főoldal » Középiskola » Matematika
1181
Sziasztok!
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, mivel nem értem ha őszinte szeretnék lenni és holnapra megkellene csinálnom! Kérem aki tudja és van ideje csinálja meg nekem, előre is köszönöm!
Nagyon fontos lenne SOS!
További szép estét nektek!:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Matematika, sos, gúla, kúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat

`M_("gúla")=(3V)/(T_("alap")+sqrt(T_("alap")*T_("fedlap"))+T_("fedlap"))=(3*15.500)/(1.250+sqrt(1.250*50)+50)=color(red)(30 \ cm)`



2. Feladat

`T_("körcik")=((s^2*pi*alpha)/(180°))/2=>s_("alkotó")=sqrt((2*T_("körcikk"))/((pi*alpha)/(180°)))=sqrt((2*500)/((pi*120°)/(180°)))approx21,85 \ cm`

`r_("alap")=T_("palást")/(s_("alkotó")*pi)=500/(21,85*pi)=7,28 \ cm`

`M_("kúp")=sqrt(21,85^2-7,28^2)=20,6 \ cm`

`V=(pi*r^2*M_("kúp"))/3=(pi*7,28^2*20,6)/3=color(red)(1.143,3 \ cm^3)`

`A=T_a+T_p=pi*r^2+T_p=pi*7,28^2+500=color(red)(666,5 \ cm^2)`



3. Feladat

`M_("oldallap")=sqrt(18^2-6^2)=16,97 \ cm`

`M_("gúla")=sqrt(16,97^2-6^2)=15,87 \ cm`

`V=(a^2*M_("gúla"))/3=(12^2*15,87)/3=color(red)(761,76 \ cm^3)`

`A=T_a+(n*a*M_("oldallap"))/2=12^2+(4*12*16,97)/2=color(red)(551,28 \ cm^2)`
0