Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9.-es kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
385
Hello! Valaki tudna segíteni ebben a feladatban? Hálás lennék! Valószínűleg nem túl nehéz, de én nem értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Házi feladat, Sok, Gimnázium, sav bázis
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Most esett le hogy hogyan kell megcsinálni, kicsit félreértelmeztem.. xD Köszönöm annak aki elkezdte írni a választ!<3
1

`Ca(OH)_2+2HCl=CaCl_2+2H_2O`

`NaOH+HCl=NaCl+H_2O`

`Ca(OH)_2+H_2SO_4=CaSO_4+H_2O`

`NaOH+HNO_3=NaNO_3+H_O`

`KOH+HCl=KCl+H_2O`

`2KOH+H_2SO_4=K_2SO_4+2H_2O`

`Al(OH)_3+3HCl=AlCl_3+3H_2O`
2