Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Leirná nekem valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
607
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Az egész feladatot legyenek szivesek leirni elöre is köszönöm.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Megoldások sorrendben levezetéssel.
a,
(3x+6) / 8 - 7 = 2
[(3x+6)/8] - 7 = 2
3x+6-56 = 16
3x - 50 = 16
3x = 66
x = 22

b,
[(x/2)+4]*9=27
9x/2 + 36 = 27
9x+72 = 54
9x = -18
x = -2

c,
[(x+3)*4]/5 = 6
(4x+12)/5 = 6
4x + 12 = 30
4x = 18
x = 9/2 (4.5)

d,
[-2.1(x-5.3)] / 1.4 = 63
-1.5(x-5.3) = 63
-1.5x + 7.95 = 63
-1.5x = 55.05
x = - 367 / 10 ( = -36.7)

0