Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák a háromszög szögei?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Egy derékszögű háromszög egyik hegyesszöge nègyötödrèsze a másik hegyesszögnek.Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, derékszög, szög számítás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy háromszög szögeinek összege `180°` ha levonjuk belőle a derékszöget marad `180°-90°=90°` ennyi lehet maximum a másik két szög összege tehát ezt tekintjük maximumnak. Ezt kell felbontanunk 4 és 5 egységre ami összesen 9 egység így 1 egység `90/9=10°` ezáltal a keresett szögek `4*10°=color(red)(40°)` és `5*10°=color(red)(50°)`.
0