Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
428
Körpályán egyenletesen mozgó pontszerű test 3 perc alatt 120 fordulatot tesz meg. Mekkora a periódusideje, a fordulatszáma, kerületi sebessége és centripetális gyorsulása? A körpálya sugara 2,5 m.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`n=(120)/(180)=color(red)(2/3 \ 1/s)`

`T=1/(2/3)=color(red)(1,5 \ s)`

`v_("ker")=(R*2pi)/T=(2,5*2pi)/(1,5)=color(red)(10,47 \ m/s)`

`a_("cp")=V_("ker")^2/R=(10,47 \ m/s)^2/(2,5 \ m)=color(red)(4,118 \ m/s^2)`
0