Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ezt esetleg valaki megtudná oldani egyenletbe? SOS! (ma éjfélig van a határidő)

Főoldal » Középiskola » Matematika
956
Két szám összege 360, különbségük pedig 150. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x+y=360
x-y=150
ezt a kettőt összeadva, bal oldalt ballal jobb oldalt jobbal:
2x=510
x=255
a másik szám:
y=360-255=105
1