Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
420
Egy sivatagban túrázó társaság 3 órán át halad 5,5 km/h sebességgel észak felé, majd 2,5 órán át 4,5 km/h sebességgel kelet felé. Mekkora utat tettek meg? Mekkora az elmozdulásuk és az átlagsebességük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kinematika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`s_1=v_1*t_1=3 \ h*5,5 \ (km)/h=16,5 \ km`

`s_2=v_2*t_2=2,5 \ h*4,5 \ (km)/h=11,25 \ km`

`s_("összes")=s_1+s_2=16,5 \ km+11,25 \ km=color(red)(27,75 \ km)`


`Deltas=sqrt(16,5^2+11,25^2)=color(red)(19,97 \ km)`


`v_("átlag")=s_("összes")/(t_("összes"))=(27,75 \ km)/(5,5 \ h)=color(red)(5,0dot4dot5 \ (km)/h)`
0