Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a test felszíne?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
A téglatest alapjának kerülete 126cm, két alapèl aránya 3:4,a magasság a hosszabbik alapèl 5negyedrèsze.Mekkora a test felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerület, Matematika, általános iskola, felszín számolás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az `a` az alap hosszabbik élet míg a `b` a rövidebbik éle. Valamint `m` a magasság.

`T=2*(a+b)`

`126=2*(3x+4x)`

`126=14x`

`9=x`



`a=3*x=3*9=27 \ cm`

`b=4*x=4*9=36 \ cm`



`m=36*5/4=45 \ cm`



`A=2*(a*b+a*m+b*m)=2*(27*36+27*45+36*45)=color(red)(7.614 \ cm^2)`
0