Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m_a=sin46°*6=color(red)(4,32 \ cm)`

`c=15-ctg72°*4,32-cos46°*6=color(red)(9,43 \ cm)`

`d=sqrt(4,32^2+(ctg72°*4,32)^2)=color(red)(4,54 \ cm)`

Felső kisebbik szög: `180°-90°-72°+90°=color(red)(108°)`

Felső nagyobbik szög: `360°-72°-46°-108°=color(red)(134°)`

`e=sqrt(15^2*6^2)=color(red)(13,75 \ cm)`

`f=sqrt(4,32^2+(15-ctg72°*4,32)^2)=color(red)(14,27 \ cm)`

`T=(a+c)/2*m=(15+9,43)/2*4,32=color(red)(52,77 \ cm^2)`
0