Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 4

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel szimmetrikus a trapéz így `b=d=color(red)(12 \ cm)`

`c=18-2*cos75°*12=color(red)(11,79 \ cm)`

A két alapon fekvő szög megeggyezik tehát mind a kettő `75°` Ebből kifolyólag a felső két szög pedig: `(360°-2*75)/2=color(red)(105°)`

`m_a=sin75°*12=color(red)(11,59 \ cm)`

`e=sqrt(11,59^2+((18-11,79)/2)^2)approxcolor(red)(12 \ cm)`

`T=(a+c)/2*m_a=(18+11,79)/2*11,59=color(red)(172,63 \ cm^2)`
0