Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Háromszög:

`a=tgalpha*b=tg20°*8approxcolor(red)(2,91 \ cm)`

`c=b/(cosalpha°)=8/(cos20°)approxcolor(red)(8,51 \ cm)`



2. Háromszög:

Befogó = `a/(tgalpha)=5/(tg30°)=color(red)(8,66 \ cm)`

Átfogó = `a/(sinalpha°)=5/(sin30°)=color(red)(10 \ cm)`



3. Háromszög:

Szöggel szemközti befogó: `sinalpha*c=sin55°*16approxcolor(red)(13,11 \ cm)`

Szög melletti befogó: `cosalpha*c=cos55°*16approxcolor(red)(9,18 \ cm)`
0