Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
379
Ennek a feladatnak a levezetésére lenne szükségem. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hát, csak nagyjából jött ki az eredmény. Lehet csak kerekítési hiba. De azért leírom:

`P=(U^2)/(R_e)`˛

`R_(1 2)=(R_1*R_2)/(R_1+R_2)=8/3Ω`

`R_(4 5)=(R_5*R_4)/(R_5+R_4)=(64)/9Ω`

`R_(3 4 5 6)=(R_3*R_(4 5)*R_6)/(R_3+R_4+R_5+R_6)=94,89Ω`

`R_(7 8)=(R_7*R_8)/(R_7+R_8)=6,22`

`R_e=(6,22*94,89*8/3)/(6,22+94,89+8/3)=15,16Ω`

`P=(24^2)/(15,16)=37,97W`
0