Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
388
Sziasztok!
Gyorsan tudna nekem ebben valaki segíteni? Köszönöm szépen előre is! Beni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, geometria, paralelogramma, SOS
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kép csak illusztáció. Nem pontos méretek és szögek. A be nem jelölt szögeket értelemszerűen jelöld be logikusan.

`T=a*m_a=12*5=color(red)(60 \ cm^2)`

`K=2*(a+b)=2*(12+8)=color(red)(40 \ cm)`

`sinalpha=T/(a*b)=60/(12*8)=0,625=>alpha=color(red)(38,68°)`

`beta=(360°-2*38,68)/2=color(red)(141,32 °)`

`e=sqrt(12^2+8^2-2*12*8*cos38,68°)=color(red)(7,62 \ cm)`

`f=sqrt(12^2+8^2-2*12*8*cos141,32°)=color(red)(18,92 \ cm)`

`cosdelta=(12^2-(8^2+9,46^2))/(-2*8*9,46)=0,0627=>delta=color(red)(86,4°)`

`gamma=(360°-2*86,4°)/2=color(red)(93,6°)`

Külső szögei:

`38,68°` külső szöge `180°-38,68°=141,32°`

`141,32°` külső szöge `180°-141,32°=38,68°`
Módosítva: 3 éve
0