Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves segítsetek! előre is köszönöm szépen!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Karácsonyt megelőzően hosszú sorok álltak a boltokban. A várakozás alatt Kálmán megfigyelte,
hogy előtte áll a vásárlók 1/5 -e, mögötte pedig a 3/4 -e. Hányan voltak ekkor ebben a sorban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen: `x`

`1/5x+1+3/4x=x`

`19/20x+1=x`

`1/20x=1`

`x=20`

Tehát 20-an voltak.
0