Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a terulet?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
529
A rombusz oldalának hossza 4cm és egyik szögének mértéke 60°.
A rombusz terulete ......... cm².
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha trigonometriát már tanultál, akkor nincs nehéz dolgod:
`T=a^2*sin alpha=4^2*sin60°=16*sqrt(3)/2=8 sqrt(3)~~ 13.86 cm^2`
0